Wooden residence with contemporary shapes
Wooden Residence with breathtaking views. Geometric shapes and integration in the Landscape

The clear and simple external interplay of overlapping geometric structures designed by Architettura MU seem to emerge from the steep terrain. The house is completely covered by a green roof that facilitates its integration into the landscape

Located in the magnificent region of Cap-à-l'Aigle, in the heart of Charlevoix, the residence is part of an exclusive hilly residential estate with breathtaking views of La Malbaie, the St. Lawrence River and the surrounding mountains

Wooden residences with large windows

The house is completely covered by a green roof that facilitates its integration into the landscape and acts as an insulating layer and helps to reduce heat build-up in the summer

Wooden residences with large windows

A large gate that serves as a carport and a sheltered entrance rests on a retaining wall / storage unit that was necessary in view of the very steep terrain conditions. The lower supporting walls of the bearing were achieved by moving large round stones recovered during the construction of the road above

Wooden residences with large windows

On the ground floor, the sequence from the entrance to the main hall permits the discovery through a large continuous open floor without any apparent structure

Wooden residences with large windows

The abundance of openings from east to west, the result of a perfect combination of solar movement, orientation and sought after viewpoints, provides permanent natural light and optimal energy efficiency. The lower level houses four bedrooms and two full bathrooms arranged in a linear fashion according to a clear axis perpendicular to the main structure above enabling each room to have a view. The simplicity of the materials used, the natural wood patterns for the floor and ceiling accentuate the dramatic perspective of the main corridor

Wooden residences with large windows

The high contrast in the choice of cladding materials increases the strength of the connection between the volumes. Flanked by a red British Columbia cedar on the upper volume and a wood-dyed barn on the lower one, the house looks like it was built in the mountains and is in harmony with the surrounding trees

Wooden residences with large windows

Gallery