Wooden refuge in nature
Wooden building in the Netherlands. Hidden shelter in the park

Located in Utrecht, in the Noorderpark Park in the Netherlands, the building, designed and built by cc-studio, offers a warm and airy shelter for volunteers who carry out routine maintenance of the park when wet and tired

The building designed by cc-studio, is located in Utrecht in the Netherlands. The total area is only 35 square meters and replaces an old building from 1966 once used for storage and shelter for the break of workers who perform maintenance in the park

Green wooden hut in the trees

Hidden in the forest and covered by lush vegetation, the building was designed to reveal its presence only at the last minute

Green wooden hut in the trees

Two large sliding doors are placed on the entrance corner and reveal the inside of the shelter to the outside, putting it in direct proximity to the surrounding open space; the garden, a small green meadow where sheep graze and young trees find shelter for growth, before they are planted

Green wooden hut in the trees

The room is heated using only firewood to supply both the kitchen and the fireplace. There is no running water or electricity. The sculptural heart of the building is the fireplace, which consists of a storage room, a bathroom, and the space for dining and living

Green wooden hut in the trees

The hearth supports the roof structure, which is covered with aluminium sheet metal and creates an open space, covered by the canopy and protected on the sides, which blends in with the surrounding flora

Green wooden hut in the trees

The architecture of the house designed by the cc-studio design team integrates with the elegance and harmony of the park. A welcoming and functional refuge that fully meets the requirements of the different seasons of the year

Green wooden hut in the trees

Gallery