Residential complex in wood
Three buildings built on a hill. Panoramic view of a mountainous landscape

In the Toyama prefecture, Velocity Studio designs between buildings with views of the nearby mountain, which surrounds the site on which they stand, where the mountain is part of the daily domestic scene for those who live there

There are six volumes in total, one in which there is the common space, two destined to be the actual home and three that serve as offices, each of which is arranged on a different level of the land

Residential complex in white wood

The common space and the office spaces are on the same level. The hill on which the volumes stand functions as an "observatory" from which it is possible to admire the Tateyama mountain range

Residential complex in white wood

The site, located in Toyama is surrounded by a mountainous area on three sides, with a beautiful and rich natural environment. The three buildings, built next to each other, have three different uses, with equally different elevations to the east, west, north and south

Residential complex in white wood

Gallery