Bright house extension
New volume made of wood for a residence in Melbourne. Dwelling between Light and Garden

The Warc architecture studio renovates a residence, extending it with a wooden volume and connecting it to the garden at the back. The special feature of the house is the illumination of the spaces

This two-storey extension creates a ground floor with a serene interior, on which the module on the first floor is delicately nested

Living room and table

The sloping roof was deliberately in tune with the existing Edwardian house

Living room and table

The ground floor additions open up to the rear garden providing a variety of natural light sources and views. Window openings and a large skylight in the shape of a strip allow light to filter through, giving quality to the environment

Living room and table

The light reflects the changes in lighting during the day and the seasons

Living room and table

Numerous measures have been used to mitigate the western rear impact including habitable exteriors with shutters, overhangs and windows that surround the house and illuminate it

Living room and table

Gallery