pavilion-meditation-lawn-nature-trees-panorama-lake-terrain-slope-volume-view-ventilation-prefabricated-integration
Meditation and contact with nature. A prefabricated wooden pavilion

The wooden pavilion, designed by the Brazilian studio DT estudio in Sao Paulo, responds to the needs of its clients, who wanted a pavilion as an isolated block, where they could mediate and be in contact with nature

The perfect place to realize the project was a place surrounded by trees, with a panoramic view of the lake, where you can be in close contact with the surrounding nature. The pavilion is raised a few steps from the sloping ground, as if it were floating

pavilion-lawn-nature-trees-panorama-lake-terrain-slope-volume-view-ventilation-prefabricated

The roof is tilted and as well as simplifying water drainage and lightening the volume of the pavilion, it allows you to direct your gaze to the best view. In the entrance facade there are overhead doors, which ensure optimum ventilation. The choice was made to use accordion doors at the rear, allowing the façade to open fully

pavilion-lawn-nature-trees-panorama-lake-terrain-slope-volume-view-ventilation-prefabricated

The pavilion is made entirely of prefabricated wood. This choice, in addition to optimizing the construction site and time, allows an optimal integration between the building and the surrounding nature, a feature that was very much cherished by the customer

pavilion-lawn-nature-trees-panorama-lake-terrain-slope-volume-view-ventilation-prefabricated

Gallery