Residential complex in wood
Convex volume resembles the bow of a ship. Prefabricated wooden architecture

Located on the highest point of a hill ridge, the wooden building serves as a link between the existing buildings and a green area. The volume, designed by BurkhalterSumiarchitekten which is slightly convex in the centre resembles the bow of a ship

In Wannenholz, in the province of Zurich, a residential complex is located on a hill near a green area that has been turned into a park. The volume appears slightly convex in the centre, surmounted by a backward volume, evoking the bow of a ship

Residential complex

The various volumes of the floors, as well as the various protrusions reach their meeting points in the corners and the bow, accentuating the horizontality of the building. The ventilated wooden façade is conceived as an overlapping of veils

Residential complex

The building, conceived as a contemporary prefabricated architecture made of wood provide for the arrival of panels and floors on site, to be subsequently assembled and installed. The façade of the building is mounted only at a later stage

Residential complex

Gallery