pavilion-centre-culture-wood-circular-education-competition-landscape-sky-exposure-lighting-ramp-slats-lamella-circle-lighting-structure-exterior-interior
Circular pavilion covered in wood. Exhibition spaces for expositions and competitions

The architectural studio MAYU Architects is the creator of the Blossom Pavillion, located in Taiwan, in a plain surrounded by a beautiful landscape, with a circular shape, strongly characterized by the vertical wooden slats covering

Blossom Pavilion, a permanent pavilion built in 2018, is a pavilion for the floral exhibition, education and competitions. The site on which it stands is a vast prairie surrounded by a beautiful landscape. The aim is to create an "empty" structure, in which one finds themselves inside the structure having the sensation of standing under the sky

pavilion-centre-culture-wood-circular-education-competition-landscape-sky-exposure-lighting-ramp-slats-lamella-circle-illumination-structure-exterior

The structure is composed of two overlapping circular floors, reflecting the importance of the two main uses of the building, flexible exhibition spaces and an orchid greenhouse. Thanks to the use of contrasting materials, different lighting conditions, different heights and different openings, the two spaces assume distinct characters

pavilion-centre-culture-wood-circular-education-competition-landscape-sky-exposure-lighting-ramp-slats-lamella-circle-illumination-structure-exterior

Two other circular structures, a circular wooden ramp and a glass staircase located outside the building, create a continuous circulation throughout the building. This continuity is not only beneficial for the organization of the exhibition, but also offers visitors different points of view along the way. This building is reminiscent of the urban landscape in which there is the possibility to experience different topographical conditions and episodes

pavilion-centre-culture-wood-circular-education-competition-landscape-sky-exposure-lighting-ramp-slats-lamella-circle-illumination-structure-exterior

The cladding of the building is composed of vertical slats, from which the "flower" motif is derived. Although each slat is vertical, the upper part of the slats varies to create the sculpted curvature while the lower part maintains the positions to form a concentric circle corresponding to the circular plane of the building

pavilion-centre-culture-wood-circular-education-competition-landscape-sky-exposure-lighting-ramp-slats-lamella-circle-illumination-structure-exterior

Gallery