Hut on the edge of a rural village
Cabin on the edge of a rural village. Wood and glass expansion

The mia2 studio in collaboration with Architettura ZT, handles the circumferential expansion of a small property surrounded by nature and made of wood and glass, which leaves the original construction as the core of the new expansion

The property is located in the middle of the Mühlviertel, on the edge of a rural village, with views of hills, forests, meadows. The original solid construction remains, including the outer walls that serve as the core, while the missing surfaces and functions have been added as a circumferential expansion consisting of wood and glass

Extension in wood and glass

The house is deprived of the pitched roof, the garage demolished, some openings are widened, others closed, while the internal structure remains the same and is fused with the second layer around it. Thanks to the new external wall, a rhythm is created in the house

Extension in wood and glass

From 70sqm, the house reaches 150 sqm and the new floor plan works as a continuous space. The natural wood structure, the dark window frames and the darkly glazed pine panes make the house look like a pavilion in the landscape

Extension in wood and glass

The current solid structure was built with solid wood floors and walls in combination with glass, thanks to which good insulation is guaranteed, combined with an air heating pump and a solar system

Extension in wood and glass

Gallery