Concrete and wood interior
A nursing home resembles a cozy home. Concrete architecture is complemented by the use of wood

dmvA architecten studio was commissioned to incorporate an educational care home in the center of the existing Care lab in Bruges, converting a series of spaces and occupying them in an intelligent and multifunctional way

The building in question was originally divided into three bays that limited both flexibility and circulation. The architectural studio decided to divide the spaces to incorporate an educational care home within the care lab

Nursing home with wooden walls

Through this transformation, Care lab becomes a fluid network of spaces, a flexible space with multidisciplinary classrooms. At the center of Care lab, the nursing home simulates a cozy abstract residential home. Instead of using closed walls, it uses a system of open cabinets

Nursing home with wooden walls

Through the use of open walls, the space becomes open and accessible. In addition to serving as a semi-open wall, the wood frame also acts as a display or storage space. The fresh, clean concrete architecture is preserved and complemented by the use of pine wood, a warm material that creates a homely atmosphere

Nursing home with wooden walls

Gallery